«Η Βιβλιοθήκη είναι ένας μαγικός χώρος»- Απολογισμό θητείας έκανε ο Παναγιώτης Δημόπουλος
Στο οικονομικό σκέλος τα τελευταία 5 χρόνια δαπανήθηκαν για μισθοδοσία των υπαλλήλων 984.000 ευρώ, προμήθειες 227.000 ευρώ και σε έργα υπηρεσιών 660.000 ευρώ, συνολικά 1.984.000 ενώ έγιναν προσπάθειες και στον τομέα των εσόδων με την ενοικίαση του φουαγιέ , τη λειτουργία του πωλητηρίου, μικρή αύξηση στην ετήσια συνδρομή.
Παράλληλα ανέφερε πως ο μέσος όρος δημόσιας δαπάνης στις ΗΠΑ για μια βιβλιοθήκη είναι 33 ευρώ/δημότη, στη Φιλανδία 30 ευρώ, στην Αυστραλία 27 ευρώ, στην Ινδία 2 ευρώ ενώ στην ΚΔΒΚ είναι 5,52 ευρώ/ δημότη.
«Ήταν τεράστια τιμή η θητεία μου στην ΚΔΒΚ. Δεν θεωρώ πως θα έχω ξανά την ευκαιρία να συμβάλλω και να συνεργαστώ με τόσο πολλούς δημιουργικούς ανθρώπους σε ένα τόσο ενδιαφέρον αντικείμενο και μια τόσο ευεργετική για την κοινωνία δραστηριότητα» ανέφερε κλείνοντας και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του.
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΚΔΒΚ Παναγιώτης Πτωχούλης τόνισε πως «ως Δ.Σ. δεν βρεθήκαμε μόνο μπροστά στην ιστορική πρόκληση της ολοκλήρωσης του κτιρίου και της μεταφοράς της Βιβλιοθήκης, που από μόνο του ήταν κάτι πολύ μεγάλο αλλά και στο πως η Βιβλιοθήκη μας στο νέο της σπίτι θα περάσει στη νέα εποχή. Πολιτική μας στόχευση από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ,ήταν να δουλέψουμε για την καλύτερη εσωτερική οργάνωση, για την ανάπτυξη των υπηρεσιών στους δημότες, για την ένταση των συνεργασιών. Η επόμενη μέρα της Βιβλιοθήκης στο νέο κτίριο δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα, με νέους ρόλους για την ίδια τη δομή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την ανταπόκριση της πόλης στην προσπάθεια που έγινε γιατί για τους δημότες έγιναν αυτά».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης Γιάννης Ιωακείμ ευχαρίστησε τη Διοίκησης της Βιβλιοθήκης για την άριστη συνεργασία τα τελευταία χρόνια . «Ο Σύλλογος μας ξεκίνησε στα αρχές του 2000 με στόχο να πιέσουμε τους φορείς για τη νέα Βιβλιοθήκη, που ξεκίνησε το 2003 με την αγορά του οικοπέδου και ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό. Παρά τα πενιχρά οικονομικά μας μέσα, είμαστε δίπλα στην ΚΔΒΚ όπου μας ζητείται με σημαντικές δράσεις όπως η αγορά ενός μουσικού λεξικού. Δε σταματάμε εδώ, επιδιώκουμε τη συνεργασία και στο μέλλον. Η Κοζάνη είναι μια πολύ που μπορεί να καινοτομήσει και να προσβλέπει σε ένα καλύτερο μέλλον».