Η μαστίχα, ο «λευκός χρυσός» της Χίου
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι οι μαστιχοπαραγωγοί στο νησί της Χίου, από τη συγκομιδή του 2022, που σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι αυξημένη. Η συγκομιδή του «λευκού χρυσού», όπως αποκαλείται, από τα μαστιχόδεντρα της Χίου, είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών του νησιού, Γιώργος Τούμπος, η ζήτηση της μαστίχας υπερβαίνει κατά πολύ την παραγωγή της. Ρεπορτάζ Βίκυ Παπατζίκου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ Συν. Πε/ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ