Αλώνισμα στον Κρόκο Κοζάνης
Με δύσκολες συνθήκες γίνεται το αλώνισμα στον Κρόκο Κοζάνης λόγω της παρατεταμένης ζέστης και των υψηλών θερμοκρασιών, μία δύσκολη διαδικασία για τον άνθρωπο και τα μηχανήματα. Για τις συνθήκες και τις διαδικασίες μιλάνε οι αγρότες Κωνσταντίνος Βατάλης Κωνσταντίνος και Ιωάννης Καρανάνος.
Το αλώνισμα σιτηρών ανήκει σε μια σειρά επεξεργασιών που περιλαμβάνουν και άλλα στάδια όπως η καθαριότητα των κόκκων, η συσκευασία και η αποθήκευσή τους για την περαιτέρω χρήση ή διάθεσή τους στην αγορά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΒΟΥ