Η τεχνική της περδίκας παρουσιάστηκε απο το Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης
Οι περδίκες, τα παραδοσιακά βαμμένα αυγά των Γρεβενών και του Βοϊου, έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες.
Την Τετάρτη το απόγευμα στην στην Αίθουσα του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της παραδοσιακής τεχνικής στολίσματος αυγών που γίνεται με κοντύλι και μελισσοκέρι.
Τα σχέδια που αποτυπώνονται στις περδίκες είναι πολλά, ενώ διαφέρουν απο χωριό σε χωριό.
Ο Σύλλογος Γρεβενιωτών κάνει προσπάθεια για να περάσει αυτή η παραδοσιακή τεχνική απο τις μεγαλύτερες στις νεότερες γενιές, συνεχίζοντας αυτό το όμορφο έθιμο.
Να σημειωθεί ότι στον ίδιο χώρο λειτουργεί και έκθεση – πωλητήριο πασχαλινών λαμπάδων από τα παιδιά της Ηλιαχτίδας.