Σε σύσκεψη για την ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας- Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου, ο Βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καστοριάς και Κοζάνης, εκπρόσωποι του κλάδου της γουνοποιίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η υλοποίηση του 3ου προγράμματος με χρηματοδότηση ύψους περίπου 3,5 εκ €,η οποία αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο. Παράλληλα διατυπώθηκαν προτάσεις, ενώ σε κλίμα συναίνεσης με τους εκπροσώπους του κλάδου της γούνας, οριστικοποιήθηκαν η διαδικασία και τα κριτήρια ένταξης. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη η οποία αποτυπώνει για μία ακόμη φορά τη συνέπεια λόγων και πράξεων.
Στη συνάντηση την οποία οργάνωσε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, συζητήθηκε παράλληλα η συνέχιση του 4ου προγράμματος για τη στήριξη του κλάδου της γούνας και προδιαγράφηκε η μεθοδολογία κατανομής των ποσών στις επιχειρήσεις της γούνας.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης «Στηρίζουμε τον κλάδο της γούνας καθώς απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων και ταυτόχρονα δημιουργεί εισοδήματα και συγκρατεί τους κατοίκους στην περιοχή. Στον γόνιμο και παραγωγικό αυτό διάλογο, διατύπωσα τις απόψεις και τις προτάσεις της Περιφερειακής Αρχής, οι οποίες έγιναν αποδεκτές και πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο εφαρμογής των πολιτικών που αφορούν στη γουνοποιία. Ωστόσο είναι γνωστό πως η κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχίζει να δημιουργεί επιπτώσεις στη γούνα και στόχος είναι να διερευνηθούν κι άλλοι τρόποι στήριξης του κλάδου».