Στο περιοδικό Blue της Aegean πρωταγωνιστεί ο κρόκος Κοζάνης ανάμεσα σε άλλες ελληνικές υπερτροφές
Στο #BlueMagazine της #AegeanAirlines παρουσιάζονται οι υψηλής διατροφικής αξίας θησαυροί της ελληνικής γης που είχαν πάντοτε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υγιεινή διατροφή, μεταξύ των οποίων και ο κρόκος.Όπως αναφέρεται: «Ο Ιπποκράτης, ήδη τον 5ο αιώνα π.Χ., επισήμανε ότι «η τροφή είναι το φάρμακό σου», εξηγώντας έτσι την πίστη του στη δύναμη των τροφών ως προς τη θωράκιση της υγείας, λειτουργώντας όχι μόνο προληπτικά, αλλά και θεραπευτικά. Σήμερα, ακριβής επιστημονικός ορισμός για τον όρο «υπερτροφή» δεν υπάρχει, όταν όμως τον χρησιμοποιούμε, εννοούμε την τροφή που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως καλά λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές και φυτοχημικές ουσίες. Και μπορεί κανένα προϊόν να μην έχει «μαγικές» ιδιότητες, αλλά με την κατανάλωσή τους μπορούμε να τονώσουμε και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας. Το θησαυροφυλάκιο της ελληνικής διατροφής είναι γεμάτο από προϊόντα πολύτιμα, μοναδικά στον πλανήτη σε θρεπτική αξία, μόνο που πολλές φορές τα αγνοούμε ή παραγνωρίζουμε την αξία τους, παρόλο που τα συναντάμε στην καθημερινή μας διατροφή εδώ και αιώνες». Προϊόντα της ελληνικής γης, όπως η μαστίχα, ο κρόκος Κοζάνης, οι σταφίδες, το μέλι και το αυγοτάραχο είναι μοναδικά στην απλότητά τους τόσο για τη γεύση όσο και για τη διατροφική τους αξία».