Τα μανιτάρια Γρεβενών
Τα Γρεβενά έχουν ιδιαίτερη παράδοση στη συλλογή και αξιοποίηση των άγριων μανιταριών, που προσφέρει απλόχερα η φύση στην περιοχή και με τη βοήθεια των συλλεκτών φτάνουν από τη γη στην κουζίνα και το πιάτο μας. Τουρσί, γλυκό, λικέρ είναι ορισμένα από τα πολλά ακόμα προϊόντα, που προκύπτουν από την επεξεργασία των μανιταριών. Ο Ανδρέας Σλιάρας, που διατηρεί επιχείρηση με αντίστοιχα προϊόντα τονίζει μεταξύ άλλων: «Χρησιμοποιούμε το μανιτάρι στην καθημερινότητά μας, σε οποιοδήποτε φαγητό, σε ό,τι κάνουμε στην κουζίνα, σε μία απλή ομελέτα προσθέτουμε λίγο μανιτάρι και την εκτοξεύουμε».